Insights

D-TEC Insights

Letar du efter den optimala arbetsplatsbelysningen? Sedan 1989 har vi designat och tillverkat armaturer i västsvenska Nossebro med fokus på perfekt ögonkomfort, ljusstyrka och färgåtergivning som resulterar i piggare och mer koncentrerade medarbetare. En arbetsmiljö utan skuggor, flimmer och bländande effekter är en bonus. Här är våra bästa tips när du väljer arbetsplatsbelysning!

CASE

”Vi startade upp en ny tandvårdsmottagning och behövde då belysning,” För en klinik som strävar efter att vara i framkant både tekniskt och estetiskt, var valet av belysning en nyckelkomponent.

D-TEC Insights

Medtech-industrin fortsätter att driva fram innovativa lösningar för att förbättra hälso- och sjukvården runt om i världen.

D-TEC Insights

Visste du hur viktig den omgivande kompletterande medicinska belysningen är inom hälso- och sjukvården? Med rätt så kallad omfältsbelysning undviks för stora kontraster mellan belysningen som fokuserar på området som ska undersökas eller behandlas, och belysningen runtomkring. Resultatet? Du håller dig piggare och slipper huvudvärk.

Pressmedelande

Upptäck D-tec:s Leaf, innovation för att integrera naturligt dagsljus

Den senaste armaturen Leaf ger ett ljus närmast identiskt med naturligt dagsljus, även kallat SunLike, och levereras i en slimmad design inspirerad av naturen.

Instruktioner

Förbättrad arbetsmiljö med dynamiskt ljus

Det som gör dagsljuset unikt är att det är dynamiskt, då tidpunkten på dagen och väderförhållanden gör att ljuset skiftar i styrka och karaktär. Nedan följer några instruktioner för våra produkter och hur vi arbetar med dynamiskt ljus.

CASE: Beautique Medical Skin Clinic

Dagsljus påverkar både personal och patient

Beautique Medical Skin Clinic, ägd och grundad av Carina Gamborg, har upplevt en revolution i arbetsbelysning tack vare D-tec, ett företag som hämtar sin inspiration och innovation från Sverige, där mörka vintermånader har skapat ett behov av avancerad belysningsteknik.

CASE: Support Design​

Support Design sitter på en hållbar lösning.

Support Design sitter på en hållbar lösning. Belysning spelar en central roll i tillverkningen berättar Marcus Ericsson, Production Manager på Support Design, och övergången till D-tec:s belysning har inneburit betydande förbättringar och fördelar för hela produktionen.

D-TEC Insights

Dynamiskt ljus inom vården

Sedan urminnes tider har mängden dagsljus påverkat vårt humör och satt agendan för vår dygnsrytm. Störs rytmen av intensiv lysrörspåverkan eller mörkare årstider kan det resultera i både ögontrötthet, huvudvärk och sömnproblem.

D-TEC Insights

Hur påverkar belysningen ögonhälsan?

I synkrävande miljöer såsom vårdrum, laboratorier eller inom industrin är belysningen ytterst viktig för att minska ögonbesvär, förbättra synkomforten och öka produktiviteten på arbetsplatsen.

D-TEC Insights

Ta in dagsljuset och må bättre

D-tec arbetar ständigt med att utveckla sin belysning och vill ligga i framkant med den senaste tekniken. Vårt mål är att erbjuda det bästa arbetsljuset och att människan skall må bra på sin arbetsplats. För att förbättra produkterna ytterligare så kan vi nu erbjuda SunLike-led ljus för att komma så nära dagsljuset som är möjligt.

D-TEC Insights

Med rätt belysning undviker du misstag inom vården​

Att undvika misstag med belysning inom vården är av stor vikt för patienternas säkerhet och personalens arbetsmiljö.

D-TEC Insights

Idag lever många barn med tandvårdsrädsla så mycket som tio procent känner oro inför tandläkarbesök. Här hittar du tips på hur man kan förebygga och hjälpa barn med tandvårdsrädsla.

D-TEC Insights

Belysning påverkar inte bara hur vi ser saker, det påverkar också vårt humör och hälsa. Forskning har visat att rätt typ av belysning kan öka vår energi, minska stress och förbättra vår sömn. Här är en guide till hur du kan använda belysning för att öka ditt välbefinnande.

D-TEC Insights

Under 2023 kommer ett nytt förbud mot lysrör med kvicksilver att införas inom EU. På grund av förändringar i EU direktivet (RoHS) kommer lysrör (T5, T8) att fasas ut under 2023. Efter detta får man inte sätta in nya lysrör inom EU.

D-TEC Insights

Varför du ska satsa på bra undersöknings-belysning? Det låter som en självklarhet men för att förstå hur viktigt det är med bra belysning så kan du tänka på hur du upplever motsatsen.

D-TEC Insights

Blir du ofta trött och okoncentrerade och känner av huvudvärk framåt slutet av arbetsdagen? Lösningen kan vara så enkel som att byta till rätt belysning på kliniken. Vare sig du är tandläkare, dermatolog, sjuksköterska eller veterinär så finns det belysning som får dig att hålla dig piggare och som i sin tur hjälper patienterna till en bättre vård.

D-TEC Insights

Belysning står för en betydande del av världens elanvändning. Här kan du läsa om vår enkla nulägesanalys för hur du energibesparar och effektiviserar inomhusbelysningen.

D-TEC Insights

Vi på D-TEC har stått i rampljuset med vår LED-belysning sedan 1989 och ligger bakom en rad innovationer inom hygienisk belysning. Här listar vi våra bästa tips när du väljer belysning till en krävande klinisk miljö som ett laboratorium.

D-TEC Insights

Vilken ljusstyrka ska man välja för att få så bra ljus som möjligt på sin arbetsplats? Och vad menar man egentligen med rätt färgåtergivning? Här är 5 belysningstips för dig som har högt ställda krav på professionell klinikutrustning, vare sig du ska inreda en tandläkarpraktik, veterinärklinik eller en skönhetssalong.

D-TEC Insights

Valet av belysning gör större skillnad än man tror för veterinärer och djursjukskötares totala arbetsmiljö. Med rätt belysning kan man t.ex. förebygga misstag som orsakas av svårheter att koncentrera sig till följd av huvudvärk och ögontrötthet. Dessutom slipper veterinären flimmer, skuggor och bländande effekter. Här ger vi på D-TEC våra bästa tips vid valet av belysning till din veterinärklinik.

D-TEC Insights

Visste du att en av de vanligaste anledningarna till huvudvärk, ögonstress och trötthet på arbetsplatsen hänger ihop med fel belysning? För krävande yrken som tandläkare med högt ställda krav på precision kan belysning utan flimmer, bländande effekt och skuggor tyckas vara en självklarhet – och inte minst rätt ljusstyrka och färgåtergivning. Men hur hittar man rätt tandläkarbelysning? Här nedan har vi listat våra bästa tips!