CASE: Support Design

Support Design sitter på en hållbar lösning. Belysning spelar en central roll i tillverkningen berättar Marcus Ericsson, Production Manager på Support Design, och övergången till D-tec:s belysning har inneburit betydande förbättringar och fördelar för hela produktionen.

Support Design tillverkar arbetsstolar av högsta kvalitet som är designade av den framstående formgivaren Bruno Mathsson. Varje stol är ett konstverk i sig, skapat med omsorgsfullt handarbete och dedikation till detaljer.

Företaget startades på 70-talet i Värmland och idag är stolarna internationellt erkända för sin komfort och sina ergonomiska egenskaper. Supportstolen är designad av Sveriges mest kända formgivare, professor Bruno Mathsson, som senare kom att vara ledande inom ergonomiska arbetsställningar. Min vision är att utveckla vackra stolar som får oss att må riktigt bra och som kan bidra i en allt mer cirkulär ekonomi,” säger VD Cecilia Gimmersta Stove.

Support Design använder sedan många år D-tec:s belysning i hela produktionen.

Marcus Ericsson, Production Manager betonar vikten av bra belysning för att skapa en bra arbetsmiljö för personalen och att för att säkerställa kvaliteten i varje arbetsstol.

I tillverkningsprocessen är belysningen av avgörande betydelse, då varje stol kräver en noggrann bedömning av varje nyans och skugga. Detta blir särskilt framträdande när man arbetar med äkta läder. Varje hud genomgår en granskning i ett tidigt skede för att identifiera eventuella defekter, ärr eller insektsbett. Att upptäcka och åtgärda dessa i ett tidigt skede är avgörande, eftersom sådana defekter blir påtagliga och störande när stolen är klädd och lädret sträcks ut.

Belysning spelar en central roll i tillverkningen berättar Marcus och övergången till D-tec:s belysning har inneburit betydande förbättringar och fördelar för produktionen. I produktionen, där handarbete är en grundläggande del av processen, är högkvalitativ belysning inte bara önskvärd utan nödvändig för att säkerställa precision och kvalitet.

Marcus berättar att belysningen från D-tec används vid varje steg i tillverkningsprocessen, från tillskärning och sömnad till beklädnad, kvalitetskontroll, packning och skeppning. Varje arbetsplats där dessa uppgifter utförs drar nytta av optimal belysning för att säkerställa kvalitet och effektivitet. Vid arbetet med konstläder har belysningen varit avgörande för korrekt färgmatchning bland vårt imponerande färgspektrum. Det är särskilt framträdande då dessa defekter kan bli synliga och missprydande när stolarna är klädda och skinnet sträcks ut.

Eftersom personalen själva har fått vara med och välja belysning, har dom skapat en arbetsmiljö som är skräddarsydd efter deras specifika behov och uppgifter. Detta har stärkt deras engagemang och bidragit till en ökad arbetsglädje.

Jämfört med andra belysningsalternativ under de senaste åren har D-tec:s belysning visat sig vara överlägsen och mest lämplig för högt ställda krav. Dess pålitlighet och effektivitet har gjort D-tec till det självklara valet för produktionsmiljön.

Målsättningen är att expandera och öka antalet anställda, vilket i sin tur innebär att skapa fler arbetsplatser och behovet av ytterligare belysning från D-tec.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.