Bransch - Skönhet och estetik

Skönhetsbelysning

Optimal belysning är en förutsättning för att kunna säkerställa ett perfekt slutresultat vid kirurgiska ingrepp och estetiska behandlingar och injektionsbehandlingar. Med klinisk belysning från oss på D-TEC kan du vara trygg med att ditt val av skönhetsbelysning är i enlighet med de högt ställda krav som säkerställer kvaliteten på estetiska ingrepp och behandlingar på kliniker.

Bästa förutsättningarna för att utföra estetiska behandlingar 

När du väljer skönhetsbelysning för injektioner eller hudbehandlingar till din klinik är det extra viktigt att se till att dina ljuskällor har en perfekt ljusstyrka och korrekt färgåtergivning. Ju högre färgåtergivning man har, desto bättre återspeglar ljuskällorna färgerna på ett naturligt sätt, vilket är en förutsättning för att undersöka hudåkommor eller utföra skönhetsbehandlingar. Vårt dagsljus är måttstocken på ett naturligt ljus och återger färger allra bäst – med en färgåtergivning på 100%. Vi är stolta över att våra ljuskällor återger färger med en färgåtergivning så hög som RA 94.

Förutom att vårt sortiment ger dig en korrekt färgåtergivning återger vår skönhetsbelysning en optimal ljusstyrka på 3000–5000 lux för att ge dig de bästa förutsättningarna för att kunna utföra estetiska behandlingar, upptäcka hudförändringar i tid eller utföra injektioner eller kosmetiskt ingrepp. 

Skönhetssalong upplyst av Brite Tetron

Minskar kontrasten med bättre ljus 

Under en vanlig arbetsdag byter våra ögon fokus mellan klinikens undersökningslampa och det omgivande rummet ca. 1000 gånger. Vid valet av skönhetsbelysning till din klinik är det därför extra viktigt att tänka på att undvika ögontrötthet och huvudvärk genom att låta ljuskällornas styrka samspela i ett förhållande av 1:5. Man får därmed en sänkt kontrast mellan arbetslampan och det omgivande rummet. För att få ett bättre allmänljus så bör du därför ha en omfältsbelysning som ger mellan 3000-5000 lux. På så sätt ökar du din koncentrationsförmåga och minskar ögonstress. Många kliniker har endast ett allmänljus i form av t.ex. LED-plattor i taket som ger max 1000 lux, vilket inte är tillräckligt. Ett byte till optimal belysning ger däremot större precision, mindre misstag och piggare medarbetare. 

Slipp skuggor, flimmer och bländande effekter

Förutom att designa vår skönhetsbelysning så att den sänker kontrasten till resten av rummet slipper du även flimmer och bländande effekter – och inte minst alla skuggor! Du kan göra ett enkelt test genom att lägga den ena handen tio centimeter över den andra när du står under skönhetsbelysningen. Du upptäcker snart att den övre handen inte skuggar den nedre. Vi har nämligen installerat små prismor som fördelar ljuset bättre och skapar känslan av flera ljuskällor istället för en, för att minska störningsmomenten av skuggor och öka kvaliteten på behandlingen.

Ett populärt val bland dermatologer

Våra armaturmodeller Brite Triton och Brite Tetron är de främsta valen av skönhetsbelysning bland dermatologer och skönhetskliniker. Men vi har även andra alternativ! Kolla in hela vårt sortiment här eller läs mer om klinisk belysning här.

Dagsljus är dynamiskt 

Vår normala färgtemperatur ligger på 5700 K men du kan även välja till dynamiskt ljus på våra modeller Cloud, Clair och Brite Triton. Det innebär att man kan ändra på färgtemperaturen och låta skönhetsbelysningen efterlikna dagsljuset under dygnet med hjälp av en timer. Upplev gärna vårt dynamiska ljus i vårt ljuslabb online.

Färgspel adderar en underhållande effekt 

För dig som vill ha det lilla extra på din klinik erbjuder vår modell Cloud även ett innovativt och underhållande tillval där patienten kan uppleva moln som svävar förbi – eller varför inte ett färgspel i regnbågens alla färger?

Skönhetsbelysning som passar alla åldrar

Visste du att en 40-årig medarbetare behöver nästan dubbelt så mycket ljus som en 20-åring för att utföra samma uppgift utan att överanstränga ögat? Flera av våra armaturer som är anpassade för skönhetsbelysning har därför en dimningsfunktion som skapar ett optimalt arbetsljus för dina medarbetare – oavsett ålder.

Hygieniska, underhållsfria och ekonomiska

Våra lampor ger din arbetsplats optimal skönhetsbelysning under en lång tid framöver – närmare bestämt i hela 50 000 timmar, vilket blir i 20 år baserat på 8 timmars brinntid per arbetsdag. Tack vare våra armaturers helgjutna konstruktion är alla våra ljuskällor dessutom nästintill underhållsfria, vilket gör dem till ett perfekt val för kliniska miljöer som en skönhetsklinik. Med LED-teknologi får du även en lägre energiförbrukning. Läs mer om detta här! 

Upptäck vårt ljuslabb

Med klinisk skönhetsbelysning från oss på D-TEC kan du försäkra dig om att vi har optimerat belysningen åt dig så att du slipper tänka på lux, Kelvin och RA när du väljer klinikutrustning. Prova gärna vårt ljuslabb online redan nu för att se vilken skillnad valet av belysning kan ge på just din klinik.

Lång erfarenhet av klinisk belysning

Vi har utvecklat innovativ LED-teknologi för krävande kliniska arbetsplatser sedan 1989 och vi är stolta över att än idag tillverka våra lampor i Nossebro i västra Sverige. Nyfiken på vårt sortiment och vilken skönhetsbelysning som passar din klinik? Vi är med er hela vägen från planering av er belysning på skönhetskliniken till hjälp med montering genom våra återförsäljare. 

Brite Triton

Brite Triton är den näst största armaturen i Brite-familjen.

Brite Triton

Ett populärt val

Arbetar du exempelvis på en skönhetssalong? Då är Brite Triton ett utmärkt val. Brite Triton är utformad för miljöer som behöver en rejäl ljusyta med bästa tänkbara ljuskvalitet.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.