Bransch

Workplace

Visste du att en högre ljusstyrka ger bättre syn och att du ser kontraster bättre? En typisk kontorsyta erbjuder vanligtvis cirka 1000 Lux, där 3000 - 5700 Lux rekommenderas för krävande arbetsplatser.

Pigga medarbetare i optimalt arbetsljus

Rätt belysning med fokus på perfekt ögonkomfort, ljusstyrka och färgåtergivning som resulterar i piggare och mer koncentrerade medarbetare. En arbetsmiljö utan skuggor, flimmer och bländande effekter är en bonus. Yrkesgrupper som arkitekter och designers växlar ofta fokus mellan den starka belysningen från arbetslampan och det omgivande svagare ljuset. I snitt sker detta 1000 gånger per arbetsdag, vilket kan bli ansträngande för ögonen. Detta bekräftas även av medicinska studier där man ser att arbetsplatsbelysning med stora kontraster ofta resulterar i huvudvärk, ögonstress och trötthet. Därför är det viktigt att välja arbetsplatsbelysning som hjälper till att jämna ut kontrasterna mellan olika ljuskällor. 

Tekniskt arbete i optimal arbetsbelysning

När du byter till effektivare ljuskällor som LED kan du börja spara upp till 85 % på energiräkningen, från dag ett. Du kommer också att dra nytta av en låg termisk effekt uppvärmning, inget akustiskt brus och en ökad ljuskvalitet, eftersom tekniken ger mer ljus per watt än sin konkurrent.

En designavdelning kan behöva en belysning med dimmer eftersom man ofta vill se föremålet i olika ljusstyrkor. I vissa fall behöver man även dynamiskt ljus för att kunna se objektet i olika ljussken. Dynamiskt ljus är 3000-5700 Kelvin. Det är två ljuskällor, en med varmvitt ljus (3000K) och en med kallvitt ljus (5700K). Med fjärrkontrollen kan du reglera ljuset mellan varmt och kallt ljus. Dynamiskt ljus finns som tillval på Brite Triton, Clair och Cloud.

För kontor och andra arbetsplatser passar Brite perfekt. För alla som arbetar och har höga krav på färgåtergivning och ljusstyrka så finns belysningen i vår Brite-serie.

Brite

Brite kommer vara din arbetskamrat under många år.

Brite-serien

Belysning i världsklass

När vi designade Brite började vi med att designa prislappen för att kunna erbjuda fler arbetsplatser belysning i världsklass. Och här är resultatet! Välj mellan Brite, Brite Mid, Brite Triton och Brite Tetron. Eller varför inte kombinera dem allihop. De passar perfekt för tandläkarkliniker, veterinärstationer eller för sjukvård och skönhetsbehandlingar. De kan även bidra till en ljusare vardag i kontorsmiljöer eller där en korrekt färgåtergivning är viktigt. Passar som arbetsplatsbelysning, skönhet, lab, veterinär, tandläkare, kontor och klinik belysning,

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.