Bransch

Veterinär

Valet av belysning gör större skillnad än man tror för veterinärer och djursjukskötares totala arbetsmiljö. Med rätt belysning kan man t.ex. förebygga misstag som orsakas av svårigheter att koncentrera sig till följd av huvudvärk och ögontrötthet. Dessutom slipper veterinären flimmer, skuggor och bländande effekter.

I medicinska studier har man sett starka samband mellan stora kontraster mellan olika ljusstyrkor i ett rum och huvudvärk, ögonstress och trötthet – och därför är det viktigt att välja belysning som ska kunna hjälpa till att jämna ut kontrasterna mellan olika ljuskällor. Som veterinär eller djursjukskötare behöver dina ögon växla mellan den starka belysningen från undersökningslampan och det omgivande ljuset, som är betydligt svagare. I snitt sker detta 1000 gånger per arbetsdag, vilket kan bli ansträngande för ögonen.

Hund under bra belysning hos veterinär

Därför är belysning en viktig del av er klinikutrustning

Med vår belysning får veterinären en professionell ljusstyrka vilket gör att man kan göra en så bra bedömning som möjligt. Ljuset blir så nära solljus du kan komma. En annan funktion som liknar solens ljus är vår dynamiska funktion. Det innebär att man kan ändra på färgtemperaturen och även simulera dagsljuset med hjälp av en timer. Resultatet blir ofta en bättre koncentrationsförmåga, en bättre nattsömn och ett ökat välbefinnande över lag.

I en klinisk miljö som en veterinärklinik är belysningens konstruktion viktig. Välj en så underhållsfri modell som möjligt – gärna med en sluten konstruktion som är lätt att torka av vid behov och inte samlar damm. Tack vare de inbyggda högkvalitativa LED-modulerna har vi t.ex. kunnat kapsla in konstruktionen på våra lampor med en överkåpa helt i aluminium, vilket gör att smuts och bakterier inte kan ta sig in och armaturen blir nästintill underhållsfri.

För veterinärer passar Brite Triton eller Brite Tetron perfekt. Vill man även ha indirekt ljus på sin veterinärklinik så är det bästa valet Cloud. För att få ett bra allmän-ljus så kan man även komplettera med led-paneler. 

Brite Tetron

Brite Tetron är den största armaturen i Brite-familjen.

Brite Tetron

En investering i arbetsglädje

Tetron är ett populärt val för undersökningsrum inom vården och bland tandläkarkliniker eller andra verksamheter som behöver lysa upp ett större område.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.