Bransch

Dental

Arbetar du som tandläkare har du säkert tänkt på att dina ögon ständigt tvingas växla mellan den starka belysningen från undersökningslampan och det omgivande ljuset, som är betydligt svagare väldigt ofta. I snitt sker detta 1000 gånger per arbetsdag, vilket kan bli ansträngande för ögonen. Detta bekräftas även av medicinska studier där man ser samband mellan stora kontraster mellan olika ljusstyrkor i ett rum och huvudvärk, ögonstress och trötthet. Med denna information som utgångspunkt, hur skapar man optimal belysning på krävande arbetsplatser som en tandläkarklinik?

Smiling woman receives dental care

Våra lampor är redo att avge ett ljus med perfekt färgåtergivning utan att blända, flimra eller avge några skuggor och passar krävande miljöer som t.ex. tandläkarkliniker och laboratorium där rätt belysning är extra viktig. Armaturerna har en optimal ljusstyrka på 3000–5000 lux och ger en perfekt färgåtergivning, RA 94. Vår normala färgtemperatur ligger på 5700 K men du kan även välja till dynamiskt ljus på flera av våra modeller.

Tandläkarrum upplyst med Clair

Clair är en hygienisk och energisnål armatur som levererar maximalt med ljusstyrka och färgåtergivning. Den avger minimalt med strålningsvärme samtidigt som den förser dig med ett optimalt arbetljus. Dessutom smälter dess visuella yttre in i din arbetsmiljö, storleken till trots. Med tillvalet dynamiskt dagsljus kan du anpassa ljusstyrkan för att simulera verkligt dagljus. Att kunna ändra färgtemperaturen efter dagsljusets skiftningar ger inte bara ett bra arbetsljus, det skapar en behagligare känsla och arbetsmiljö. I ljuslabbet kan man prova Clair med indirekt och dynamiskt ljus.

Med sina 1530×670 mm är Clair perfekt för ett undersökningsrum, en tandläkarklinik. Förutom sin imponerande storlek har Clair en dynamisk dagsljusfunktion som låter ljuset efterlikna solens temperaturskiftningar under dygnet. På förmiddagen kan du hålla dig pigg och alert med ett kallare ljus, för att sedan automatiskt övergå till ett varmare ljus framåt slutet av arbetsdagen som en nedvarvning inför kvällen. På så sätt förbereder du dig för en god nattsömn – under din arbetsdag. 

Tänk om tandläkarskräck kunde botas med ljusterapi? Eller om belysningen hos doktorn var något ditt barn berättade om för sina klasskompisar? Nya Cloud erbjuder en ljusupplevelse utöver det vanliga – både för den som arbetar i ljuset och den som blir undersökt. Den optimala ljuskvaliteten med korrekt färgåtergivning ger dig ökad precision och minimerar risken för misstag, vilket kan ha en lugnande effekt i sig. Men det finns även ett ljusspel som tillval för att förstärka upplevelsen ytterligare. Vad sägs om svävande moln som vandrar förbi på en LED-skärm i mitten av armaturen? Eller ett färgspel i regnbågens alla färger? Med tillvalet dynamiskt dagsljus kan du anpassa ljusstyrkan för att simulera verkligt dagljus. Att kunna ändra färgtemperaturen efter dagsljusets skiftningar ger inte bara ett bra arbetsljus, det skapar en behagligare känsla och arbetsmiljö. I ljuslabbet kan man prova Cloud med både indirekt och dynamiskt ljus.

För dig som arbetar i ett mindre behandlingsrum kan någon lampa i Brite-serien även passa. D-TEC:s belysning kan alltid kompletteras med led-paneler för att få ett bra allmän-ljus i rummet.

 

Clair

Clair levererar 3000 lux vid 1.2 meters avstånd

Clair

Dynamisk dagsljusfunktion

Med sina 1530x670 mm är Clair perfekt för ett undersökningsrum, en skönhetssalong eller en tandläkarklinik. Förutom sin imponerande storlek har Clair en dynamisk dagsljusfunktion som låter ljuset efterlikna solens temperaturskiftningar under dygnet. På förmiddagen kan du hålla dig pigg och alert med ett kallare ljus, för att sedan automatiskt övergå till ett varmare ljus framåt slutet av arbetsdagen som en nedvarvning inför kvällen. På så sätt förbereder du dig för en god nattsömn – under din arbetsdag.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.