Bransch - Workplace

Arbetsplatsbelysning

Vikten av arbetsplatsbelysning med optimal ljusstyrka och korrekt färgåtergivning är stor på alltifrån arkitektkontor och laboratorier inom läkemedelsindustrin till designavdelningar inom t.ex. bilbranschen. Volvo, Polestar, Geely, Essity och Astra Zeneca är några av våra kunder som har upptäckt fördelarna med vår innovativa belysning. Här nedan hittar du fördelar med professionell arbetsplatsbelysning från oss på D-TEC.

Pigga medarbetare i optimalt arbetsljus

Optimal ljusstyrka och färgåtergivning

Visste du att en vanlig arbetsplats i snitt har en belysning med en ljusstyrka så låg som 1000 lux? Med arbetsplatsbelysning från oss på D-TEC kan du vara trygg med att du får en optimal ljusstyrka på hela 3000-5000 lux. När det kommer till korrekt färgåtergivning, RA – eller CRI på engelska – använder många fortfarande ett så kallat ljusskåp när det är dags att kontrollera en detalj eller ett materialval på sin designavdelning. Vi förstår vikten av att välja mellan olika kulörer, glans och ytstruktur på alltifrån bilsäten till instrumentpaneler inom bilindustrin och har försett vår arbetsplatsbelysning med en perfekt färgåtergivning – RA 94.

Tekniskt arbete i optimal arbetsbelysning

Minskad kontrast kontrasten mellan olika ljuskällor 

Yrkesgrupper som kontrollerar produkter och material som t.ex. industridesigners växlar ofta fokus mellan den starka belysningen från arbetslampan och den omgivande arbetsplatsbelysningen som ofta är lägre. I snitt sker detta 1000 gånger per arbetsdag, vilket kan resultera i ögonstress när ögat överaktiveras, som i sin tur leder till huvudvärk och trötthet – något som även har bevisats i medicinska studier. Därför är det extra viktigt att välja arbetsplatsbelysning som hjälper till att jämna ut kontrasterna mellan dina olika ljuskällor. Hemligheten är att låta arbetsplatsbelysningens olika ljusstyrkor samspela i ett förhållande av 1:5. Resultatet är bättre ett allmänljus – och piggare medarbetare!

Inget flimmer, bländande effekter eller skuggor

Förutom att designa vår arbetsplatsbelysning så att den sänker kontrasten till resten av rummet har vi även adderat funktioner som gör att du slipper flimmer och bländande effekter. Sa vi att vi även har trollat bort alla skuggor åt dig? Om det låter för bra för att vara sant kan du göra ett enkelt test genom att lägga den ena handen tio centimeter över den andra under vår LED-belysning. Du upptäcker snart att den övre handen inte skuggar den nedre på grund av att vi har installerat hundratals LED-dioder som sprider ljuset med hjälp av små mikroprismor. Det skapar känslan av en arbetsplatsbelysning med många ljuskällor istället för en, vilket eliminerar skuggan. Upptäck vår belysningsserie Brite som är designad med dubbla parallellgående ljuskällor som riktar ljuset in mot mitten. Resultatet? Ett mjukt och skuggfritt ljus. 

Dynamiskt ljus ger piggare medarbetare 

Sedan urminnes tider har mängden dagsljus vi utsätts för per dag påverkat vår dygnsrytm. Den som spenderar mycket tid inomhus i alltför intensiv arbetsplatsbelysning, eller tvärtom arbetar i dålig belysning under mörkare årstider, kan det få effekter som ögontrötthet, huvudvärk och sömnproblem. För att komma runt problemet har vi skapat en dynamisk dagsljusfunktion som tillval på våra modeller Cloud, Clair och Brite Triton, som simulerar solens olika färgtemperaturer under dygnet med hjälp av en timer och kompenserar för solens effekter, trots att man spenderar mycket tid inomhus. På så sätt förbereder du dig för en god natts sömn – redan under din arbetsdag! Varför inte låta arbetsplatsbelysningen skifta automatiskt mellan kallt och varmt ljus under dagen, för att skapa känslan av att molnen rör sig över himlen och skuggar solen? Allt för att efterlikna den naturliga dygnsrytmen och undvika ögontrötthet och huvudvärk. Du kan även välja varmt eller kallt ljus på din arbetsplatsbelysning med din fjärrkontroll för att se det aktuella föremålet i olika ljus.

Arbetsplatsbelysning som passar alla åldrar

Visste du att medarbetare som har passerat 40-årsåldern behöver nära dubbelt så mycket ljus som en 20-åring? Att välja en dimningsfunktion tillåter dig att använda samma arbetsplatsbelysning i alla rum, trots att dina medarbetare har olika behov. 

Lägre elräkning och minimalt underhåll 

Tack vare de inbyggda LED-modulerna i vår arbetsplatsbelysning har vi kunnat kapsla in konstruktionen i en sluten aluminiumform, vilket gör att smuts och bakterier inte kan ta sig in. Resultatet är en hygienisk konstruktion som är lätt att torka av. Aluminium är även ett återvinningsbart material med en värmeavvisande effekt. Med en konstruktion i aluminium minimerar du även elektiska och magnetiska växelfält på din arbetsplats. Dessutom är vår arbetsplatsbelysning så effektiv att du börjar spara upp till 85% av energiräkningen, från dag ett, vilket sänker din totala energiförbrukning över tid. 

Upptäck skillnaden i vårt ljuslabb

Med arbetsplatsbelysning från oss på D-TEC kan du försäkra dig om att vi har optimerat belysningen åt dig så att du slipper tänka på lux, Kelvin och RA. Allt för att du ska kunna kan se fram emot korrekt färgåtergivning och piggare medarbetare de kommande 20 åren – eller i hela 50 000 brinntimmar. Vill du uppleva våra lampor online redan nu? Prova gärna vårt ljuslabb online redan nu för att se vilken skillnad valet av arbetsplatsbelysning kan ge på just din arbetsplats. Där kan du prova olika armaturmodeller och experimentera med olika ljusstyrkor och färgtemperatur för att få en känsla av hur arbetsplatsbelysningen kan bli på just din arbetsplats.

LED-teknologi i världsklass

Vår arbetsplatsbelysning är testad och godkänd och certifierad enligt normen IEC 62471:2006 – Photobiological safety of lamps and lamp systems. Armaturerna innehåller endast LED-lampor som är klassade enligt riskgrupp 0 eller 1 och är godkända med mycket god marginal. Hela vårt sortiment uppfyller väl de krav som ställs på arbetsplatsbelysning i krävande kliniska miljöer, och de rekommendationer som franska ANSES ger när det gäller LED-belysning och exponering för blått ljus. Läs mer om energibesparing!

Över 30 år av innovativ belysning

Den svenska industridesign-duon Fredrik Goffhé och Magnus Burgemeister ligger bakom hela vårt belysningssortiment, och det är ingen tillfällighet att D-TEC grundades just i Sverige där solen lämnar oss i mörkret stora delar av vinterhalvåret. Vårt intresse för innovativ arbetsplatsbelysning anpassad för krävande arbetsplatser startade i västsvenska Nossebro redan 1989, och vi är stolta att än idag tillverka våra armaturer på samma plats. Vill du veta mer? Läs mer om arbetsplatsbelysning här eller kontakta oss redan idag. Vi är gärna med er hela vägen – från planeringen av din arbetsplatsbelysning till hjälp med montering genom våra återförsäljare. 

Brite

Brite kommer vara din arbetskamrat under många år.


Brite-serien

Belysning i världsklass

När vi designade Brite började vi med att designa prislappen för att kunna erbjuda fler arbetsplatser belysning i världsklass. Och här är resultatet! Välj mellan Brite, Brite Mid, Brite Triton och Brite Tetron. Eller varför inte kombinera dem allihop. De passar perfekt för tandläkarkliniker, veterinärstationer eller för sjukvård och skönhetsbehandlingar. De kan även bidra till en ljusare vardag i kontorsmiljöer eller där en korrekt färgåtergivning är viktigt.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.