Bransch - Laboratorium

Belysning laboratorium

Vad ska man tänka på när man väljer belysning till kliniska miljöer inom dentalbranschen, läkemedelsindustrin, inom provtagning eller inom forskning? Vi på D-TEC är specialister på just laboratoriebelysning och har över 30 års erfarenhet av professionell belysning för krävande miljöer. Dessutom tillverkar vi alla våra armaturer i Sverige.

Tekniskt arbete i optimal arbetsbelysning

Optimal ljusstyrka – utan flimmer, skuggor och bländande effekter

Förutom att alla våra armaturer har en perfekt färgåtergivning (RA 94), som är extra viktig på t.ex. ett dentallaboratorium, återger våra ljuskällor även en optimal ljusstyrka på 3000-9500 lux. Dessutom har vi adderat hundratals små LED-dioder som arbetar tillsammans för att sprida ljuset i din laboratoriebelysning med hjälp av integrerade mikroprismor. Resultatet är en miljö helt utan flimmer, skuggor och bländande effekter som ger bättre precision och ett perfekt ljus.

Forskare i bra laboratoriebelysning

Motverka ögontrötthet med minskade kontraster 

För att kunna säkerställa en optimal arbetsmiljö är det även viktigt att välja laboratoriebelysning som hjälper till att jämna ut kontrasterna mellan olika ljuskällor så att hela arbetsytan får en jämn belysning. Har man för stora kontraster mellan olika ljusstyrkor i ett rum kan det nämligen resultera i huvudvärk, ögonstress och trötthet på grund av att ögat tvingas ställa om mellan de olika ljuskällorna. Jobbar du t.ex. med en ljus bild i ett mikroskop är det extra viktigt att ljuset i rummet också optimalt. Detsamma gäller uppgifter som dissektion eller andra typer av undersökningar. Idealfallet är en laboratoriebelysning som är så lik vårt dagsljus som möjligt – vilket också är inspirationen till vårt belysningssortiment. Här kan du läsa mer om detta! 

En hygienisk konstruktion för en hygienisk miljö

Tack vare att vi har skapat en hygienisk konstruktion i aluminium där vi har kapslat in våra LED-moduler kan vi undvika att smuts och bakterier tar sig in – vilket gör armaturerna nästintill underhållsfria. Aluminium är även ett återvinningsbart material med en värmeavvisande effekt. Vår modell Brite finns i fyra olika storlekar är en av vår mest populära laboratoriebelysning. Det är dessutom energibesparande, läs mer om det här.

Piggare personal med dynamisk laboratoriebelysning 

Visste du att du kan ändra på färgtemperaturen under dagen med hjälp av en timer på flera av våra modeller så att du kan variera mellan 3000 och 5700 Kelvin? På så sätt kan du låta din laboratoriebelysning förbereda din personal för en god natts sömn, redan under arbetsdagen. Bättre koncentrationsförmåga och ett ökat välmående är en bonus. Med rätt belysning blir du både piggare, jobbar effektivare och när du lägger dig på kvällen är kontrasten mellan dag och natt tydligare, så att hjärnan kan koppla av bättre och du får en bättre sömn. Våra modeller Cloud, Clair och Brite Triton har funktionen och du kan läsa mer om Brite här nedan. I vårt ljuslabb kan du även prova fler av våra modeller och experimentera med olika ljusstyrkor och färgtemperaturer för att få en känsla av hur resultatet kan bli på just ditt laboratorium. Läs mer om laboratoriebelysning här eller hör av dig till oss på D-TEC om du behöver hjälp med att planera din belysning, så guidar vi dig kostnadsfritt.

Brite Mid

Brite Mid - Minsta syskonet i Brite-familjen.

Brite Mid

Kraftfullt ljus i kompakt utförande

Brite Mid är det minsta syskonet i Brite-familjen och har samma fördelar som övriga Brite-produkter men är anpassad för kortare arbetsbänkar. Brite Mid är perfekt för arbetsplatser som kräver ett mindre upplyst område eller en arbetsstation som kräver precision och fokus.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.