Upptäck D-tec:s Leaf, innovation för att integrera naturligt dagsljus 

Den senaste armaturen Leaf ger ett ljus närmast identiskt med naturligt dagsljus, även kallat SunLike, och levereras i en slimmad design inspirerad av naturen. Perfekt för branscher där ljusets kvalitet är avgörande. Armaturen har en konstruktion av aluminium och en livslängd på mer än 20 år. Som en del av Leaf introduceras även det nya monitorfästet, som skapar en interaktiv miljö och bra atmosfär under behandlingar. 

D-tecs senaste armatur, Leaf, är inte bara en ljuskälla. Det är en kombination av naturinspirerande design och innovation. Den beprövade led-tekniken som efterliknar solens strålar och varje detalj av konstruktionen är noggrant utformad för att maximera ljusets effektivitet och spridning. Med ett CRI-värde på 98, förvandlas varje rum till en levande miljö som inspirerar och motiverar.  

Tack vare en unik ljusskiva skapas en jämn ljusfördelning som eliminerar skuggor och effektivt lyser upp arbetsytan. Det gör att du kan arbeta utan störningsmoment av bländande ljus eller skuggor, och på så sätt undvika misstag. Med en enkel knapptryckning kan du anpassa LED-färglisten som finns i stammen av Leaf för att skapa den perfekta atmosfären. Från lugnande grönt till mer energigivande färger. 

D-tec introducerar också monitorfästet som tillval till Leaf. En nyckelkomponent för den moderna tandläkarkliniken eller vårdmiljön. Genom att integrera en högkvalitativ monitor öppnas dörren till en helt ny interaktiv dimension. Från att visa digitala röntgenbilder till att engagera eller distrahera. Patienten kan känna sig delaktig och sedd och få en professionell  upplevelse. 

 

D-tec skapar sina produkter med både teknisk kunskap och en passion för att förena teknologi och design. Målet är att ge användarna den bästa kombinationen av funktionalitet och design, särskilt inom områden som vården och tandvården. Våra LED-lampor erbjuder ljus närmast identiskt med naturligt dagsljus, vilket inte bara förbättrar arbetsmiljön utan också vårt välbefinnande. Med högt färgåtergivningsindex, CRI, och en unik teknik som minskar det blåa ljuset, främjar Leaf ökad produktivitet, bättre hälsa och därmed uppnås bättre resultat. Perfekt för miljöer där ljusets kvalitet är avgörande. 

 

”Med lanseringen av Leaf fortsätter vi vår svenska tradition sedan 35 år tillbaka av att erbjuda belysningslösningar som kombinerar teknisk innovation med elegant design”, säger Jonas Ternell, VD på D-tec. ”Vi är övertygade om att Leaf kommer att sätta nya standarder för både funktionalitet och design.” 

Leveransstart under hösten 2024. 

 

Om D-tec 

Genom avsaknaden av solljus under stora delar av vinterhalvåret är det ingen tillfällighet att belysningsinnovatören D-tec kommer från Sverige. Med 35 års erfarenhet av belysningstillverkning och produktion i Nossebro lyser nu D-tec belysning upp arbetsplatser i en rad branscher över stora delar av Europa. Målet har alltid varit att erbjuda bästa möjliga ljusförutsättningar för de mest krävande kunderna. För D-tec innebär det att komma så nära världens bästa ljuskälla som möjligt, solen, och är därför designade för att kunna återskapa ett så naturligt dagsljus som möjligt. 

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.