CASE: Tandläkaren på Torp

”Vi startade upp en ny tandvårdsmottagning och behövde då belysning,”

För en klinik som strävar efter att vara i framkant både tekniskt och estetiskt, var valet av belysning en nyckelkomponent.

När Christian Westgerd, tandläkare på Tandläkaren på Torp, skulle öppna sin nya mottagning, var en av de första och mest avgörande besluten att välja rätt belysning. ”Vi startade upp en ny tandvårdsmottagning och behövde då belysning,” berättar Christian. För en klinik som strävar efter att vara i framkant både tekniskt och estetiskt, var valet av belysning en nyckelkomponent.

Ett medvetet val

Det var avgörande att belysningen inte bara passade in med den moderna designen av den nybyggda kliniken, utan också att den kunde leverera den kvalitet och funktion som verksamheten kräver. ”Belysningen skulle passa för en helt nybyggd klinik och stämma in med övriga utrustningsval vi gjort,” förklarar Christian. Flera av behandlingsrummen saknar fönster, vilket gjorde valet av rätt belysning ännu mer kritiskt.

Ett tips från en dentalvaruleverantör (DAB) ledde Christian till D-tec.Ett besök på D-tec fabriken i Nossebro gav en djupgående inblick i deras produkter. 

”Väl där fick jag en grundlig och intressant genomgång av lokalen, produktionen och produktlinjen.”

Anpassning och beslut

Inledningsvis övervägde Christian ett enklare belysningsalternativ, men insikten om de avancerade lösningar som D-tec utvecklar ledde till en förändring i planerna. ”Tanken från början var ett något enklare alternativ,” erkänner Christian.Beslutet föll slutligen på D-tec Cloud med färgpanel, en lösning som visade sig vara perfekt för klinikens behov. Tandläkarmottagningar kan ofta kännas lite tråkiga och sterila, så valet av Cloud med färgpanel visade sig vara ett utmärkt beslut som Christian inte ångrar.

Leverans och installation

Belysningen beställdes via samma DAB som levererade och installerade övrig utrustning till kliniken. Efter installationen var VD och grundare Jonas Ternell på plats i Torp för att säkerställa att allt fungerade som det skulle. 

En förbättrad arbetsmiljö

Effekterna av den nya belysningen blev snabbt uppenbara. Christian och hans team märkte en markant förbättring i arbetsmiljön. 

”Den första tiden testade jag de olika funktionerna med färgval och ljusintensitet i högre utsträckning än vad jag gör idag,” berättar Christian. 

Kliniken har fortsatt att få positiv feedback om sin belysning och ingen reklamation har behövts och kliniken har inte heller behövt komplettera sin första beställning från 2021 med något ytterligare. 

För Tandläkaren på Torp har valet av D-tec belysning inte bara förbättrat den estetiska aspekten av kliniken utan även skapat en mer funktionell och behaglig arbetsmiljö för både personal och patienter. 

En utmärkt arbetsbelysning är ett måste i vår bransch för att kunna utföra säkra professionella behandlingar. När vi väl testat D-tec arbetsbelysning, förstår vi inte hur vi klarat oss utan den, avslutar Christian. 

Tack Christian och Teamet på Tandläkaren på Torp för att ni väljer D-tec belysning och en behagligare upplevelse för både personal och patienter.

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.