Dynamiskt ljus inom vården

Sedan urminnes tider har mängden dagsljus påverkat vårt humör och satt agendan för vår dygnsrytm. Störs rytmen av intensiv lysrörspåverkan eller mörkare årstider kan det resultera i både ögontrötthet, huvudvärk och sömnproblem. För att komma åt solens positiva effekter trots att man spenderar mycket tid inomhus utvecklade vi en dynamisk dagsljusfunktion.

Varför inte låta ljuset efterlikna ett kallare förmiddagsljus på morgonen för att hålla dig pigg och alert, för att sedan övergå till ett varmare ljus framåt slutet av arbetsdagen som en nedvarvning inför kvällen? Du kan även låta ljustemperaturen skifta automatiskt mellan ett kallt och ett varmt ljus under dagen, för att skapa känslan av att molnen rör sig över himlen och skuggar solen. En förbättrad nattsömn får du på köpet.

Flera av D-tec:s lampor har dynamiskt ljus som är perfekt för ett undersökningsrum, en skönhetssalong eller en tandläkarklinik. En dynamisk dagsljusfunktion låter ljuset efterlikna solens temperaturskiftningar under dygnet. På förmiddagen kan du hålla dig pigg och alert med ett kallare ljus, för att sedan automatiskt övergå till ett varmare ljus framåt slutet av arbetsdagen som en nedvarvning inför kvällen. På så sätt förbereder du dig för en god nattsömn – under din arbetsdag.

Tandläkare undersöker ett barns tänder
Så väljer du rätt belysning
Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.