CASE

Beautique Medical Skin Clinic, ägd och grundad av Carina Gamborg, har upplevt en revolution i arbetsbelysning tack vare D-tec, ett företag som hämtar sin inspiration och innovation från Sverige, där mörka vintermånader har skapat ett behov av avancerad belysningsteknik.

Carina Gamborg berättar om sin kliniks upplevelse med D-tec:s belysning: ”Ja så mycket bättre arbetsbelysning, helt fantastiskt ljus, går ej att jämföra med andra lampor.” Hennes entusiasm är tydlig när hon delar hur D-tec:s belysning har förvandlat hennes arbetsplats.

Via Gamborg Meducation håller Carina kurser inom estetiska injektionsbehandlingar. Utbildningarna riktar sig enbart till legitimerade sjuksköterskor, tandläkare och läkare. Carina säger att: ”När jag håller kurs/utbildnings uppdrag hos kliniker/kollegor i branschen, så ser jag många olika sorters arbetsbelysning. Träffat allt för många som tyvärr har undermålig arbetsbelysning. I vissa fall ger deras arbetsbelysning dem enbart besvär, som t,ex att deras belysning är placerade på golvstativ och måste hela tiden flyttas under pågående behandling, belysningen ger skuggor, och framför allt ger den knappt någon belysning.” 

Dagsljus påverkar både personal och patient

D-tec har alltid strävat efter att återskapa det naturliga dagsljuset belysningen. Carina Gamborg är snabb på att påpeka hur detta har påverkat deras  Carina Gamborg är snabb att påpeka hur detta har påverkat deras verksamhet positivt: ”Lamporna hänger från taket, ljuset är jämnt spritt över en stor arbetsyta, bländar ej, avger ingen värme och det blir inga skuggor. Dessutom har lamporna en snygg design”

För D-tec handlar det om att komma så nära solens kvalitativa ljus som möjligt. Genom att använda den senaste led-tekniken skapar man en enastående ljusstyrka samtidigt som de håller energiförbrukningen nere och upprätthåller hög färgåtergivning. Detta har gett en belysning som inte bara är skonsam för ögonen, utan också för miljön och kroppens biologiska rytm.

Carina Gamborg och hennes team har upplevt en märkbar förändring på kliniken och personalens välbefinnande sedan övergången till D-tec:s belysning. ”Både bedömning/undersökning och behandling blir lättare och säkrare både för personal som för patient.

 ”Patienterna brukar ofta kommentera med att säga, oj så bra undersökningsljus ni har! Dessutom blir vi som personal piggare att få vistas i detta ljus under arbetsdagarna, speciellt under den mörka årstiden här i Norden.” För dem har D-tec:s belysning blivit själva essensen av en lysande arbetsplats.

För Carina har perspektivet på bra arbetsplatsbelysning förändrats sedan hon installerade D-tec. ”Fler borde bli varse om det, och speciellt hur stor skillnad det kan göra rent kliniskt. En utmärkt arbetsbelysning är ett måste i vår bransch för att kunna utföra säkra professionella behandlingar. När vi väl testat D-tec arbetsbelysning, förstår vi inte hur vi klarat oss utan den.”

Kontakta oss

Fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss

Har du några frågor eller funderingar kring någon av våra produkter eller har du bara en allmän fråga? Tveka inte att kontakta oss. Fyll i kontaktformuläret så återkommer vi så snart vi kan.